Новини

Уряд готується до того, що росіяни знову обстрілюватимуть об’єкти енергетики – Верещук

Влада України готується до того, що Росія знову почне обстрілювати об’єкти енергетичної інфраструктури.

Про це заявила віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Суспільне.

“Ми не прогнозуємо великої міграції (з України – ред.) цієї зими. Але ми точно готуємося до того, що противник може обстрілювати наші об’єкти енергетичної інфраструктури, цивільні об’єкти. Отже, ми розуміємо, що буде робити уряд”, – сказала вона

Верещук уточнила, що це питання обговорювалося на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який відбувся в Івано-Франківську: “Сьогодні ми обговорювали деталі з місцевим самоврядуванням, регіональними владами – чим потрібно ще допомогти, аби цей опалювальний сезон пройти без збоїв”.

За словами урядовиці, у західних областях України розгорнуто інфраструктуру, яка зможе прийняти переселенців у разі такої потреби.

“Є розгорнута інфраструктура. Ми говоримо про понад 20 тисяч місць… це і Закарпаття, і Івано-Франківщина, і Львівщина, і Тернопільщина. Але сьогодні ставили питання також про укриття: кількість і якість таких укриттів. Обговорювали в контексті державно-будівельних норм зміни до документів, які вимагаються так, щоб зарахувати той чи інший об’єкт до укриттів цивільного захисту. А також підготовці до офлайн занять у школі”, – розповіла віцепрем’єр.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.