Новини

Москву знову атакували дрони, уражено урядові будівлі: всі подробиці

У ніч проти неділі, 30 липня, кілька безпілотників атакували вежі “Москва Сіті” у столиці РФ, де перебувають офіс Міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій. Звуки вибухів чули також мешканці Одинцово та Красногорська.

За словами мера міста, Сергія Собяніна, атака призвела до незначних пошкоджень фасадів двох офісних веж у “Москва-Сіті”. За попередніми даними, ніхто з мешканців та працівників не постраждав.

Згідно із заявою Міністерства оборони РФ, один БПЛА був знищений у повітрі за допомогою систем ППО в районі Одинцовського району Підмосков’я. Ще два дрони були пригнічені засобами радіоелектронної боротьби та втратили управління, впавши на території комплексу “Москва-Сіті”.

Перший БПЛА атакував 10 поверх другої вежі IQ-кварталу “Москва-Сіті”, де перебуває офіс Міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій РФ о 3:20.

Другий удар безпілотника о 4:10 припав на нижній поверх іншої будівлі у межах комплексу “Москва-Сіті”. Внаслідок інциденту охоронець, який перебував на об’єкті, отримав травми. Будівля теж постраждала, на перших шести поверхах пошкоджено скло. Площа ушкоджень – 40 квадратних метрів.

Інцидент викликав тимчасове закриття аеропорту “Внуково” для вильоту та прильоту, проте наразі прийом та відправка рейсів відновлено.

Деяким бортам довелося кілька годин кружляти в небі над Москвою в очікуванні посадки.

Інші московські аеропорти — “Домодєдово” і “Шереметьєво” працювали в звичайному режимі.

Українські військові атаку безпілотників поки ще не коментували.

Попередні удари безпілотників по Москві

24 липня мер Москви Сергій Собянін повідомив, що вранці в понеділок місто зазнало атаки безпілотних літальних апаратів. Міноборони Росії заявило, що Україна спробувала атакувати російську столицю двома дронами. За деякими даними, один з них впав неподалік будівлі російського оборонного відомства.

“Сьогодні близько четвертої години ранку зафіксовано удари безпілотників по двох нежитлових будівлях. Серйозних руйнувань та постраждалих немає”, – написав Собянін.

Телеграм-канали також публікують відео, на яких видно дим над багатоповерхівками в Москві, а також літальний апарат, який з гучним шумом летить над містом.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.