Новини

Маск відмовив Україні у використанні Starlink в районі Криму

Американський мільярдер Ілон Маск, який володіє такими компаніями, як Twitter, SpaceX і Tesla, відмовив українським Збройним силам у підключенні мережі супутникового зв’язку Starlink у районі окупованого Криму.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, що висвітлює важливість застосування супутників Stralink у російсько-українській війні.

Як пише видання з посиланням на людей, знайомих із ситуацією, Ілон Маск неодноразово обмежував доступ до Starlink під час військових дій в Україні.

“У якийсь момент він відмовив українським військовим у проханні увімкнути Starlink у районі Криму, території, окупованої Росією, що вплинуло на стратегію ведення бойових дій”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначає видання, Україні потрібен був супутниковий зв’язок у цьому регіоні, щоб відправити морський безпілотник, начинений вибухівкою, у бік російських кораблів, що стоять у Чорному морі.

Пізніше Маск виступав із заявами, що Starlink не може бути використаний для нанесення дальніх ударів за допомогою безпілотників.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.