Новини

«Кожен метр відвойовується кров’ю»: боєць із Чернівців – про ситуацію на передовій

Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ триває. Він виявився складнішим, ніж на Херсонщині та Харківщині торік, адже окупанти добре підготувалися до оборони.

“Не можна недооцінювати противника”

Що зараз відбувається на одній із найпекельніших ділянок – поблизу Бахмута – ” ” на умовах анонімності розповів один із бійців, який перебуває там.

Про це йдеться у публікації ” ” від 27 липня, пише molbuk.ua

“Один із наших найбільш підготовлених підрозділів перекинули під Бахмут. Тут справді пекло, – розповідає співрозмовник. – Росіяни мали багато часу, щоби підготуватися. Доки ми чекали на західну зброю, вони окопувалися, бетонувалися. Зараз їх із тих окопів важко дістати. На якихось ділянках фронту ми просунулися. Там, де могли. А звідти, де вони добре укріплені, де у них є певні стратегічні висоти, їх вибити дуже важко. Окупанти вміють воювати, недооцінювати їх не можна. Проти нас – сильний і досвідчений ворог. Вони ще мають чим воювати. Їхня артилерія трохи “здулася”, але у них ще є запаси.

Ми щодня штурмуємо і щодня втрачаємо бійців, на жаль. Впродовж доби може бути кілька спроб штурмів. З них частина наших бійців може не повернутися. До місця, звідки розпочинаємо штурм, треба пройти кілька кілометрів. Місцевість тут горбиста та з багнюкою, а ще замінована, техніка не проїде. До того ж техніка для ворога – ціль номер один. Тому пішки проходимо вузьким шляхом, який знають лише кілька наших бійців. Росіяни зайняли місце на височині, і звідти їм усе добре прострілюється з артилерії. Ще у них є дрони, причому так багато, що у місці, де б могло бути по одному, висять три. Також у них розвинена система радіоелектронної боротьби. Через це наші дрони не можуть близько підлетіти. Дива, яке сталося з харківським наступом, не буде, тож не варто на нього очікувати. Кожен метр землі відвойовується кров’ю наших військових”.

Читайте також:

“Варто готуватися до складної зими”: експерт із Чернівців дав поради українцям

Збір коштів ” ” для бійців – на фініші: залишилося ще зібрати 40 тисяч

Підрозділ “Бойові гуцули” з Буковини вже півтора року воює на передовій

“Ініціатива перейшла до нас”

Попри все, настроїв “усе пропало” серед бійців немає, запевняє захисник.

“Свято вірю в те, що наш Генштаб знає, що робить, наші зусилля тут недаремні й принесуть омріяну перемогу, – переконаний боєць. – Людський і технічний ресурси у нас ще є, ми їх не вичерпали. А ініціатива у цій війні однозначно перейшла до нас”.

На запитання, чим українці в тилу можуть допомогти ЗСУ, боєць відповідає:

“Завжди не вистачає дронів, антидронів, тепловізорів, засобів радіоелектронної боротьби. Воно швидко нищиться ворогом, це розхідний матеріал, який, на жаль, коштує багато грошей. За день можна втратити все з переліченого. Тому цих речей ніколи забагато не буває”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.