Новини

«Дах для птаха»: у Чернівцях провели конкурс шпаківень – фото

У Чернівцях у центрі дозвілля дітей та юнацтва парку імені Юрія Федьковича провели екологічну акцію “Дах для птаха”. У заході взяли участь понад 40 школярів з усіх куточків міста.

Про це повідомляє molbuk.ua

Діти підготували для акції шпаківні, проте не обмежилися стандартними виробами. Кожен проявив фантазію, додавши до своєї шпаківні якусь “родзинку”.
До прикладу, шпаківня з черевиками, або у формі чудернацької голови, або шпаківня-дуплянка, виготовлена з пня та кори дерева.

“Конкурс шпаківень ми проводили ще з радянських часів. Потім була велика перерва років на 20. Та протягом останніх 15 років ми відновили його. Акція відбувається раз на 2 роки. Діти завжди з охотою беруть у ній участь. Учасники можуть бути будь-якого віку – від найменших діток до людей поважного віку.

Свої вироби діти можуть або забрати додому, або залишити у центрі. Ми розмістимо їх у парку і вони стануть домівкою для пташок”, – зазначає директорка центру Олена Глевська.

Цього року всі учасники отримали відзнаку за участь в акції. А також визначили аж шістьох переможців: по двоє на кожне з 3 місць.

Зокрема, дипломом 1 ступеня нагородили ученицю 2-А класу Марію Хомик та вихованця “Будинку творчості дітей та юнацтва” Дмитра Ткача.

Диплом 2 ступеня отримали учень 2-Б класу ЗОШ №4 Артем Плеванюк та учень 7 класу ЗОШ №17 Михайло Харик.

Дипломом 3 ступеня нагороджені учениця 1-Б класу ЗОШ №4 Анастасія Корнеско, а також учениця 2-Б класу Валерія Кушнір.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.