Новини

Ковалюк, якого ЗМІ назвали фігурантом справи про хабарництво, з’явився в ефірі чернівецького телеканалу

Перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк, який, імовірно, фігурує у кримінальному провадженні щодо отримання неправомірної вигоди, з’явився у ефірі місцевого телеканалу “Чернівецький промінь”.

Як повідомляє molbuk.ua, сьогодні ввечері в ефір цього каналу вийшла передача “Діалоги” за участю Ковалюка.

Темою передачі було дотримання карантинних обмежень та вимог у період відзначення Великодніх свят у Чернівецькій області. Окрім того, ведуча з гостем поспілкувалися про стан справ на Буковині.

Однак ведуча разом зі своїм гостем студії в ефірі не спілкувалися щодо оприлюдненої раніше у ЗМІ інформації про те, що Ковалюк нібито фігурує у кримінальному провадженні щодо отримання неправомірної вигоди службовою особою Чернівецької ОДА, у рамках якої вчора у “будинку з левами” проводили слідчі дії.

Щоправда, також невідомо, коли саме проводився запис цього ефіру.

Варто зазначити, що кореспондент molbuk.ua намагався отримати коментарі з приводу обшуків у ОДА від голови облдержадмінстрації Сергія Осачука та, власне, самого Богдана Ковалюка. Однак вони слухавку не піднімали.

Обшуки в Чернівецькій ОДА: що відомо

Раніше повідомлялося, що у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації правоохоронці проводили слідчі дії у рамках кримінального провадження щодо отримання службовою особою ОДА неправомірної вигоди.

Речниця прокуратури Чернівецької області Наталія Соколовська зауважила, що слідчі дії здійснюють співробітники Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Інтернет-видання БукІнфо повідомило, що обшуки проводяться в управлінні інфраструктури, капітального будівництва й експлуатації доріг, а в цьому кримінальному провадженні фігурують прізвища першого заступника голови Чернівецької ОДА Богдана Ковалюка та заступника управління Ю. Мінька.

Зокрема, видання опублікувало копію ухвали Шевченківського районного суду Чернівців від 21 квітня, в якій вказано, що, за даними слідчих, “посадові особи Чернівецької ОДА Ковалюк Б.І. та Мінько Ю.М. вимагають неправомірну вигоду від суб’єкта господарської діяльності за сприяння у безперешкодному укладенні договорів підряду, одержанні та освоєнні бюджетних коштів, що виділяються на інфраструктуру регіону”.

Станом на 23 квітня у Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня вказана ухвала Шевченківського районного суду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.