Новини

Що відомо про нічну повітряну атаку росіян: у Хмельницькій області працювала ППО, були вибухи

Повітряна тривога в деяких областях України була оголошена в ніч на четвер, 27 липня, через загрозу ворожих атак із застосуванням ракет та ударних безпілотників. У низці регіонів працювала протиповітряна оборона, в Хмельницькій області лунали вибухи.

Про це повідомляє у Telegram командування Повітряних сил ЗСУ.

Військові оголосили близько третьої години ночі про ракетну небезпеку на півдні України, а також про загрозу застосування противником дронів-камікадзе для повітряних атак.

Крім того, жителів Одеси закликали терміново вирушати в укриття через загрозу застосування військами РФ крилатих ракет типу “Калібр”.

Як заявили у Хмельницькій обласній військовій адміністрації (ОВА), у регіоні було чути звуки вибухів.

“Працює ППО. Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе і своїх близьких!” – йдеться в оголошенні.

Близько 03:20 у командуванні ПС заявили про відміну небезпеки для південних областей.

Крім того, військові повідомили про відбій загрози ударних БПЛА у центральних областях

Також о 03:25 тривогу було скасовано і на Хмельниччині.

У повітряних силах додали, що Росія атакувала з південно-східного напрямку ударними БпЛА та крилатими ракетами. Усього зафіксовано два пуски КР “Калібр” з підводного човна в Акваторії Чорного моря та восьми іранських дронів-камікадзе “Shahed-136/131” з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

“Калібри” атакували портову інфраструктуру Одещини, на жаль, уразити не вдалося, є пошкодження та постраждалі. Повідомлять місцеві адміністрації.
Щодо “шахедів” то усі вісім знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей.

За минулу добу авіація Повітряних Сил завдала 11 авіаційних ударів по ворожих об’єктах та місцях зосередження особового складу і військової техніки окупаційних військ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.