Новини

Навчання в автошколі для людей з інвалідністю: що потрібно для вступу

Як і в будь-якому навчальному закладі для вступу в автошколу необхідно підготувати пакет документів. Одним з головних документів до вступу є медична довідка, адже до навчання в автошколах не допускаються особи, що мають протипоказання для керування транспортними засобами категорії “В”.

Про це розповіла заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Заступник міністра розповіла, що через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Разом з тим, МВС прагне охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни, або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

“Саме тому ми створили не просто автошколи, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом з тим, ми хочемо охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм”, – зазначила Павліченко.

Вона повідомила, що для того, щоб стати студентом автошколи, необхідно підготувати пакет документів. Це зокрема:

– заява на ім’я директора автошколи;
– копія паспорта;
– кольорова фотографія 3,5×4,5;
– копія ІПН;
– медична довідка.

“Також одним з найважливіших документів до вступу є медична довідка, оскільки до навчання в автошколах допускаються особи, які не мають медичних протипоказань для керування транспортними засобами категорії “В”, – наголосила заступник міністра.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.