Новини

Ніколи не розламуйте таблетки: чому не можна цього робити

Ні для кого не секрет, що є люди, які не вміють пити таблетки. У зв’язку з цим вони вдаються до різних способів, як це зробити. Однак мало хто знає, чому не можна розламувати таблетку.

Які таблетки не можна ділити – читайте далі у матеріалі.

Чому не можна розжовувати таблетки – важливий нюанс

Існують деякі препарати, покриті спеціальною плівкою. Вона утримує всередині себе компоненти, які можуть нашкодити вашій слизовій оболонці шлунка або вплинути на роботу шлункового соку. Як розумієте, розжовувати таблетки або розламувати їх навпіл не можна.

Чи можна розкушувати таблетку? Так, але тільки в тому випадку, якщо бачите дробову смужку на ній.

Тепер давай розберемося, що робити, якщо боїшся ковтати таблетки. В першу чергу пам’ятайте, що маленька таблетка ніде не застрягне, ви не задихнетеся і не буде інших неприємних ситуацій. Як тільки до вас прийде усвідомлення, що це безболісно і необхідно для вашого здоров’я, то ви з легкістю зможете її випити.

Чому не можна розкривати капсули – є побічні ефекти

З капсулами така ж ситуація, як і з таблетками. Звичайно, вони набагато більші за таблетки і їх складніше випити, проте їхня захисна оболонка спрямована на те, щоб агресивний вміст шлунка не вбив лікарські властивості капсули. Тому якщо ви замислюєтеся над тим, чи можна капсулу висипати і випити, то однозначно ні.

Крім того, якщо ви не знаєте, чому не можна розкривати капсулу, то знайте, що її ефективність різко знизиться, а ось кількість побічних ефектів може зрости.

Не виходить проковтнути капсулу – перевірений лайфхак

На форумах неодноразово з’являлися пости лікарів, які ділилися головними питаннями від своїх пацієнтів, серед них було і таке: “Що робити, якщо не можу ковтати капсули?”. Так ось, якщо ти не знаєш, як ковтати капсули, якщо не можеш цього зробити, то для вас є універсальний спосіб вирішити цю проблему.

По-перше, подумайте про те, що випити ліки вам все ж варто, адже вони тільки поліпшать ваш стан. Також постарайтеся відволіктися на щось інше, щоб “придушити” блювотний рефлекс, а потім дотримуйтесь таких пунктів:

– наберіть в рота трохи води;
– покладіть таблетку або капсулу;
– ковтніть її.

Все, справу зроблено. Важливо: перед тим як класти в рота таблетки, все ж варто спочатку набрати води. Так таблетка або капсула не прилипнуть до язика, завдяки чому не з’явиться блювотний рефлекс.

Прислухаючись до цих порад, ви зможете без проблем випити таблетки і швидше одужати. Однак пам’ятайте, що перед прийомом будь-яких препаратів варто звернутися до лікаря.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.