Новини

Зеленський назвав основні версії загибелі трьох українських військових на Донбасі

Президент Володимир Зеленський назвав три версії підриву українських військових Олександра Войтенка, В’ячеслава Олексієнка та Дмитра Мироненка на Донбасі 14 лютого та дав 10 днів, щоб знайти винних.

Обговорили це на відповідній зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, міністром оборони Андрієм Тараном та іншими високопосадовцями, передає пресслужба президента.

Зеленський зазначив, що є три версії підриву: порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями; теракт бойовиків із використанням дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, що виявилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

“Однак питань і досі залишається багато. Хто встановлював міни? Чому про них не були попереджені наші хлопці, які несли службу на цій території? Чи були там вказівники, які попередили б про міни? Деякі дані просто неможливо встановити за добу”, — каже президент.

Він нагадав, що ДБР вже розпочало розслідування. Водночас говорить, що за 10 днів чекає на імена винних у цій трагедії.

Керівництву ЗСУ також дав завдання:

– провести заняття щодо дотримання заходів безпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки під час пересування особового складу, озброєння та військової техніки на місцевості, висування на бойові позиції, спостережні пости та переміщення між опорними пунктами;
– до кінця місяця перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах та шляхах сполучення;
– активніше проводити розмінування там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди та постійно пересуваються військові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.