Новини

Російські війська зібрали на Лимано-Куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів ‒ Череватий

Російські загарбники зібрали на Лимано-Куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону. “На Лимано-Куп’янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угрупування – понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 реактивних систем залпового вогню”, – сказав Череватий.

Також він для порівняння сказав, що на піку війни в Афганістані Радянські війська мали 120 тисяч особового складу.

Як підкреслив Череватий, на Лимано-Куп’янському напрямку ворог зосередив десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи і як додаткову підтримку – бойовий армійський резерв, територіальні війська, приватні військові компанії, так звані штурмові підрозділи “Z”.

Читайте також: Одеса та Миколаїв під прицілом: як окупанти хочуть помститися за Кримський міст

Речник зазначив, що окупанти мають намір прорвати українську оборону.

“Наші воїни гідно і стійко тримають оборону, не дають ворогу остаточно перехопити ініціативу, і тому завдають по ньому постійні удари. За цю добу ворог 543 рази бив по нас різними системами й калібрами артилерії, здійснив 14 авіанальотів і 7 штурмів, в ході відбиття яких наші воїни знищили 40 окупантів, 103 було поранено. Також було знищено 3 танки, 4 бойові машини піхоти, гармата “Мста-Б”, міномет, 2 безпілотних літальних апарати і 3 ворожих авто”, – сказав Череватий.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.