Новини

В Україні дітей вакцинуватимуть від кору: раніше вакцин не вистачало

В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору.

Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я.

Понад 334 тисячі доз вакцин КПК вже доставлено в області.

В рамках кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію.

Дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та у 6 років — забезпечують ефективний захист від кору. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК (для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи).

На регіональному рівні вакцина зберігається та транспортується відповідно до світових стандартів “холодового ланцюга”. Для цього обласні Центри контролю та профілактики хвороб були переобладнані: замість старих холодильників встановлені сучасні холодові кімнати та холодильники, центри отримали спеціальні авто для транспортування вакцин та автобуси для проведення виїзних вакцинальних сесій у віддалених містах та селах областей.

Крім того, по всій Україні були розподілені закуплені термосумки та термоконтейнери для зберігання та транспортування вакцин — їх отримали понад 2500 пунктів вакцинації та 800 мобільних бригад.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області не вистачало вакцин для планового щеплення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.