Новини

Повністю оновлять: на ремонт дитмайданчиків у Чернівцях виділять майже 9 мільйонів

У Чернівцях цього року ремонтуватимуть дитячі майданчики за Бюджетом ініціатив, а також капітально відремонтують два великі дитячі майданчики за пропозицією департаменту інфраструктури та благоустрою.

Про це molbuk.ua повідомив директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко.

“Ще у 2021 році чернівчани подавали свої проєкти щодо ремонту майданчиків за Бюджетом ініціатив. Минулого року на це не давали можливості витрачати кошти, тому роботи продовжили на цей рік. Уже розпочали роботи на таких майданчиках: на проспекті Незалежності, 36, на який виділено 695 тисяч гривень; у мікрорайоні Клокучка на вулиці Чортківській (524 тисячі гривень). Плануються роботи на дитячому майданчику на вулиці Миру, 13, на який виділять 871 тисячу гривень”, – каже Ігор Ніколенко.

Працівники департаменту інфраструктури, оглянувши дитмайданчики, подали пропозиції щодо їхнього ремонту. Обрали локації у густонаселених районах міста, де буде гратися багато дітей.

Відповідно до тендерної документації, виділять кошти на капітальний ремонт майданчиків на вулиці Героїв Майдану, 77 – 4 мільйони гривень, на вулиці Руській, 249 – 3 мільйони гривень.

“Щодо ремонту на вулиці Руській, то вже укладено договір із підрядником, і він має розпочати роботи. За договором ремонти триватимуть до 1 жовтня. Встановлять нові елементи, покриття, облаштують доріжки. По суті, це буде новий дитячий майданчик, тому така значна сума. Такий самий новий майданчик буде і на вулиці Героїв Майдану. Але наразі необхідно переоголосити тендер, бо ніхто із заявлених не відповідав вимогам, – пояснює Ігор Ніколенко.

Посадовець каже, що також розробляється документація ремонту дитячих майданчиків на вулиці Бережанській, 6, вулиці Глібова, 12.

“Якщо люди хочуть відновити дитячі майданчики біля своїх будинків, то вони можуть взяти участь у Бюджеті ініціатив і подати проєкт. Про це буде завчасно оголошено. Також можна писати відповідні звернення щодо відновлення майданчиків у департамент інфраструктури. Але позитивне вирішення залежить від наявності коштів”, – радить Ігор Ніколенко.

Водночас у міській раді обговорюють питання, хто в Чернівцях має доглядати за дитячими майданчиками.

“Майданчики після капітального ремонту немає кому передати на утримання. Якщо це об’єкти, зроблені за Бюджетом ініціатив, то ми розглядаємо варіант, що ініціатори проєкту, ОСББ, біля яких знаходяться ці майданчики, їх і будуть обслуговувати. Якщо ж це майданчики, які відновлюємо за пропозицією департаменту, то є два варіанти – ОСББ або управлінські компанії. Але може виникнути проблема через те, що в управлінських компаніях у тарифах на утримання будинків та прилеглої території не закладені витрати на іншу територію. Отож зараз визначаємо процедуру утримання дитячих майданчиків у місті”, – пояснює Ігор Ніколенко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.