Новини

У Чернівцях можуть заборонити публічне використання російськомовного культурного продукту

Чернівецька міська рада може вслід за Київрадою заборонити публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької громади.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міськради, пише molbuk.ua

Проєкт “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької міської територіальної громади” винесуть на розгляд сесії, розглянувши пропозицію депутата міськради Тараса Прокопа, який зараз служить у ЗСУ.

Проєктом рішення пропонується “запровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту (культурні блага і культурні цінності, що створені та/або використовуються за допомогою російської мови) в будь-яких формах на території Чернівецької міської територіальної громади до моменту впровадження російською федерацією або її правонаступниками політики реабілітації за військові злочини та виплати всіх репарацій за завдану шкоду нашій державі”.

У випадку ухвалення рішення у мерії мають упродовж місяця сповістити про це всі комунальні підприємства, установи та організації, та всіх фізичних і юридичних осіб.

Як відомо, 13 липня Київська міськрада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, зокрема книжок, аудіовізуальних творів і музичних записів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.