Новини

Україна змінила тактику контрнаступу після значних втрат техніки – NYT

Українські війська змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, але й уповільнити деокупацію територій.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки, зокрема західні зразки.

Цей рівень втрат техніки знизився до 10% у наступні тижні завдяки тому, що Україна змінила тактику ведення контрнаступу.

Зокрема ЗСУ зосередилися більше на вимотуванні російських сил артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаці по замінованих Росією полях, пише видання.

“Але ця хороша новина приховує деякі похмурі реалії. Втрати також сповільнилися, оскільки сам контрнаступ сповільнився – і навіть подекуди зупинився – оскільки українські солдати борються з грізною обороною Росії.

І попри втрати, українці поки що пройшли тільки п’ять із 60 миль (8 кілометрів із 96 – ред.), які вони сподіваються подолати, щоб вийти до моря на півдні й розділити російські війська на дві частини”, – йдеться у повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.