Новини

У ЧНУ розповіли, чи повернуть студентам кошти за гуртожиток

Майже ввесь навчальний рік студенти Чернівецького національного університету отримували освіту дистанційно. Велика кількість з них залишила гуртожитки і поїхала додому. Проте оплату за проживання в гуртожитках в в цьому році студентам повертати не будуть.

Чому так, у коментарі molbuk.ua пояснив ректор ЧНУ Роман Петришин.

“Наразі у гуртожитках ЧНУ постійно мешкають близько 900 студентів. Скажімо, вони взимку закінчили магістратуру і десь влаштувалися на роботу. Нове положення про гуртожитки дозволяє, за нашим погодженням, щоби такі люди також могли там жити, сплачуючи за проживання. Частина студентів заплатила за гуртожиток, але зараз там справді не живуть. Але вони в будь-який час можуть приїхати в Чернівці у своїх справах. І в таких випадках вони мають куди приїхати, де зупинитися”, – пояснює ректор.

Також може бути таке, що студенти якихось спеціальностей захочуть здавати наживо іспити та заліки. У такому випадку вони також матимуть де зупинитися. Тобто з тих студентів, які заплатили за проживання у гуртожитку, більша кількість живе там. А частина тримає кімнати як резерв, каже Роман Петришин.

“Кошти за кімнати студентам повертати вже не будуть. Ми ж, як і студенти, не знали у березні, що 22 квітня нас виведуть із червоної зони. Якби нас вивели на початку квітня, майже точно ми би ще змогли організувати хоча би змішану форму навчання. Бо ще був час”, – зауважує ректор.

Місяць проживання у гуртожитках ЧНУ коштує близько 540 гривень на місяць.

“Багато батьків кажуть: “Я готовий втратити 540 гривень на місяць, якщо дитина вдома, але тільки щоби вона в будь-який час мала можливість приїхати в Чернівці у своїх справах”, – додає Роман Петришин.

Раніше ректор ЧНУ повідомив, що в університеті з 22 квітня офіційно переходять на змішану форму навчання. Проте у реальності більшість студентів і далі навчатимуться дистанційно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.