Новини

«Італійці по-особливому ставляться до музики»: юна співачка з Буковини виступає у супроводі оркестру в Італії – відео

Александріна Іоніцой із Мамалиги нещодавно виступила у супроводі New Pop Orchestra в Італії. Дівчині запропонували там співпрацю.

Співачці 18 років. Дівчина навчається на четвертому курсі музичного коледжу імені Сидора Воробкевича. Музикою займається з дитинства, йдеться в публікації ” “.

– Змалечку займаюсь музикою. У музичній школі спочатку грала на саксофоні. Якось у хорі мене побачила моя викладачка Людмила Михайлівна. Вона мені давала вивчити різні пісні, і я співала паралельно. Спочатку до співів я не дуже серйозно ставилася. Та потім зрозуміла, що це виходить непогано, мені подобається. Зараз я вчуся на спеціалізації “Оперний спів”. Поза коледжем займаюсь естрадним вокалом. Це теж цікаво, – розповідає дівчина.

Потрапити на прослуховування у New Pop Orchestra Александріні допоміг уродженець її села Денис Логін. Хлопець грає в цьому оркестрі.

– В Італії живуть мої родичі. Під час війни я часто туди приїжджала. Там займалася співом у студії. У мене з’явилося чимало знайомих, які також займаються музикою. Серед них і Денис, він із мого села. Там грає на саксофоні в оркестрі. Я йому розповіла, що хотіла б піти на прослуховування. Він запропонував піти в New Pop Orchestra. Я дуже хвилювалася, адже мову я не надто добре знаю. Та італійцям сподобалося моє звучання, і вони запропонували заспівати з оркестром. Диригент дуже добре поставився до мене, гарні твори підібрав, – каже Александріна.

“Глядачам дуже сподобався виступ”

Перед концертом дівчина провела репетицію з оркестром, а вже наступного дня виступала на сцені. Каже, що неабияк хвилювалася.

– Розуміла, що на мені велика відповідальність. За мною 50 людей, які грають на інструментах. А на мені основна місія – передати в пісні емоції. Це інша країна, і ставлення до музики в італійців особливе. Вони приділяють їй багато уваги. Для них це щось таке “вау”! Вони уважно слухають кожне слово, ставляться до музики із трепетом. Я дуже хвилювалася. Перед виступом думала: “Боже, допоможи мені заспівати добре”. І в мене все чудово вийшло. Глядачам дуже сподобався мій виступ. А пісню “Вальс” румунського композитора Євгенія Доги вони попросили заспівати на біс, – ділиться дівчина.

Надалі співпраця з оркестром буде тривати.

Зараз дівчина живе в Італії, але з вересня повернеться в Україну на навчання.

Щодня Александріна займається співом і вчить італійську мову. Хоче пов’язати життя із музикою: мріє вступити в академію у Києві або в Італії та опановувати оперний спів.

Допис, поширений Aleksandrina Ionitoy (@ionitoy)

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.