Новини

Як часто можна робити відбілювання зубів*

Відбілювання зубів – популярна процедура, що дозволяє висвітлити емаль на кілька тонів. Однак багато пацієнтів побоюються такого методу через його шкоду. Тим часом, сучасні клініки гарантують, що процедура абсолютно безпечна для емалі, якщо дотримуватись кількох правил. Як часто можна робити відбілювання зубів Одеса, які методи використовуються і які рекомендації варто слідувати? Давайте розбиратися.

Методи

Існує кілька технологій відбілювання зубів:
Хімічне відбілювання зубів. Найбільш популярний вид відбілювання. Хімічне відбілювання зубів включає використання спеціальних препаратів, таких як перекис водню або карбамід пероксиду. Іноді використовується хлористоводнева чи фосфорна кислота. Ці хімічні речовини взаємодіють із пігментами, які викликають плями на зубах, і руйнують їх.

Механічне відбілювання зубів – це процес видалення зубного нальоту та зубного каменю, який може допомогти візуально відбілити зуби. Зазвичай процедура включає ультразвукову чистку – це процедура, при якій стоматолог використовує ультразвуковий інструмент для видалення зубного нальоту та зубного каменю з поверхні зубів. Також використовується аероабразивне чищення – це процедура, при якій стоматолог використовує спеціальний апарат, який під тиском викидає на зуби тонкі струмені суміші води, повітря та абразивних частинок.

Лазерне відбілювання зубів. Це технологія відбілювання зубів, при якій використовується лазерний промінь для активації гелю, що відбілює, нанесеного на поверхню зубів. Лазерне відбілювання зубів може бути проведене тільки в кабінеті стоматолога і є одним з найефективніших та найшвидших методів відбілювання зубів.
Також відбілювати зуби можна і в домашніх умовах. Для цього використовують спеціальні пасти та препарати, капи, системи зі світлодіодною лампою та інші методи.

Протипоказання

Хоча відбілювання зубів є безпечною процедурою для більшості пацієнтів, деякі люди можуть мати протипоказання до цієї процедури. До них належать:
Алергія на відбілюючий гель.

Карієс або захворювання.

Чутливість зубів.

Гіперчутливість ясен.

Вагітність та годування груддю.

Раніше лікування, що проводилося.
Якщо ви не впевнені, чи підходить вибілювання зубів для вас, обговоріть це питання зі своїм стоматологом. Він зможе провести огляд та порекомендувати найкращий спосіб.

Як часто можна проводити відбілювання

Процедуру відбілювання можна проводити в певні періоди. Час залежить від типу відбілювання та стану зубів:
Механічне відбілювання у стоматолога: рекомендується робити не частіше, ніж раз на 6 місяців.

Домашнє відбілювання за допомогою лужних гелів або інших засобів рекомендується проводити не частіше ніж раз на 3 місяці. Слід також стежити за станом зубів та при виникненні підвищеної чутливості припинити процедуру.

Хімічне відбілювання зазвичай проводять мінімум через півроку.

Відбілювання за допомогою лазера: такі процедури проводяться значно рідше, приблизно раз на рік, оскільки вони більш інтенсивні та можуть пошкодити зубну емаль.
Важливо розуміти, що надмірне відбілювання зубів може пошкодити зубну емаль і викликати підвищену чутливість зубів.

Рекомендації щодо продовження ефекту

Щоб продовжити ефект відбілювання зубів, можна дотримуватись наступних рекомендацій:
Дотримуватися правильної гігієни порожнини рота: регулярно чистити зуби і використовувати зубну нитку.

Уникати їжі та напоїв, які можуть пофарбувати емаль. Наприклад, кава, чай, вино, ягоди, соуси.

Обмежити вживання тютюну.

Використовувати зубну пасту, що відбілює.

Проводити професійне чищення зубів у стоматолога раз на 6 місяців.
Щоб відбілювання зубів тішило вас якомога довше, вибирайте перевірені клініки, наприклад, сімейну стоматологію Dent-House. Також обов’язково дослухайтеся до порад лікаря та дотримуйтесь усіх рекомендацій.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.