Новини

Чернівецька райрада залишилася без жодного заступника, а тепер може позбутися і голови

Чернівецька районна рада може тимчасово залишитися без голови. Це станеться у випадку, якщо президент підпише указ про призначення теперішнього голови райради Руслана Домніцака на посаду заступника голови Чернівецької ОВА.

Наразі Кабмін уже погодив кандидатуру Руслана Домніцака на посаду нового заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка, пише molbuk.ua

Як розповів Руслан Домніцак у коментарі molbuk.ua, у випадку призначення він продовжить займатися депутатською діяльністю, а свої повноваження голови райради має скласти.

“Це виборна посада. Тому, звісно, що на наступній сесії, згідно закону, будемо обирати нового голову”, – зазначив Р. Домніцак.

На запитання, кого бачить своїм наступником, відповів:

“У нас у райраді склався такий гарний колектив, ми працюємо на благо області, у нас злагоджена співпраця. Зараз рано говорити про те, кого я бачу на місці голови. Як вирішать депутати. Саме вони мають обирати голову. Має бути найдостойніший – той, хто може далі за собою повести депутатський корпус. Це має бути явно та людина, якій депутати за тих 2,5 роки нашої діяльності довіряють і вважають, що вона впорається з непростими викликами. Я би хотів, щоб у нового голови все краще вийшло, ніж у мене”, – сказав Руслан Домніцак.

Цікаво, що райрада залишається не лише без голови, а й без заступників. Зокрема, Володимир Середюк, який обіймав посаду заступника голови Чернівецької райради з 14 грудня 2020 року, на початку березня 2021 року подав заяву на звільнення. Своє рішення пояснив тим, що отримав пропозицію роботи у приватному секторі.

Двоє заступників голови Чернівецької районної ради звільнилися із посад через недофінансування органу влади.

На черговій сесії, яка відбулася наприкінці грудня 2021 року, про припинення повноважень заступників голови ради заявили Олександр Каспрук та Андрій Федосов.

А на початку березня цього року перша заступниця голови райради Людмила Кушнір стала радницею з питань комунікацій у Чернівецькій міськраді.

Перша сесія Чернівецької районної ради відбулася у грудні 2020 року. Тоді присягу склали 54 депутати. Головою обрали Руслана Домніцака з партії “Слуга народу”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.