Новини

На Буковині сторож, якого звільнили з роботи, відсудив майже пів сотні тисяч

Буковинцю на ім’я Андрій, який працював сторожем в одному з навчальних закладів міста Заставна, виписали кілька безпідставних, на його думку, “доган”, а потім взагалі звільнили за начебто систематичне невиконання без поважних причин своїх обов`язків.

Чоловік вважав своє звільнення та “догани” несправедливими, тож звернувся до Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, йдеться на сайті служби БВПД, пише molbuk.ua

Зазначається, що спочатку пан Андрій самостійно подав позовну заяву до Заставнівського районного суду про визнання наказу щодо звільнення з роботи незаконним, скасування цього наказу, а також про його поновлення на роботі та оплату за час вимушеного прогулу. Однак суд відмовив чоловікові у задоволенні позову.

Цікаво, що в наказі про звільнення (за пунктом 3 статті 40 КЗпП України) не вказано, які саме посадові обов`язки, коли та яким чином чоловік не виконував. Хоча роботодавець зобов`язаний їх конкретно розписати. При цьому роботодавець не повинен обмежуватись загальним посиланням на систематичне порушення працівником трудових обов`язків.

Клієнту системи БПД у місцевому центрі призначили адвоката – Галину Божеску. Вона подала апеляційну скаргу на рішення районного суду, яку повністю задовольнили.

Та остаточну крапку в цій справі поставив Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду. Саме до нього з касаційною скаргою на рішення Чернівецького апеляційного суду звернувся роботодавець пана Андрія. Верховний Суд залишив касаційну скаргу без задоволення, а постанову апеляційного суду – без змін.

На користь пана Андрія роботодавець зобов’язаний виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу з 8 квітня 2019 року до 18 березня 2020 року – майже 47 тисяч грн., а також поновити його на роботі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.