Новини

Легендарний табір на Буковині, якому дозволили працювати, так і не відкрився: яка причина

Легендарний літній табір “Вербиченька”, що у селі Давидівка Сторожинецької громади Чернівецького району на Буковині, цьогоріч не працюватиме. Хоча дозвіл на роботу від комісії, яка перевіряла оздоровчі заклади в області, табір отримав.

Про це molbuk.ua розповіли в адміністрації закладу.

Причина – табір підпорядковується державному підприємству “Ліси України”. Воно нещодавно лише було створене, через це не встигли провести тендер по харчуванню, пояснюють у таборі.

Тут не приховують засмученості, адже були готові до прийому діток.

“Усе готове, навіть бордюри побілені, на ліжка постелені подушки та матраци, укриття зробили. Люди тут напахалися добрих півтора місяця. Але, на жаль, не встигаємо на жодну зміну. Бо навіть якщо сьогодні подати на тендер, ми його проходимо біля 15-16 серпня. Тобто ніяк. Будемо надіятися тільки на наступний рік, цього року ніяк. На жаль, від нас це не залежало. ДП “Ліси України” – нове підприємство, яке тільки створилося. Наш табір – один-єдиний на Україну в лісовій галузі”, – кажуть в адміністрації.

На нерентабельність цьогорічного сезону тут уже не зважали: готові були працювати, тільки щоби табір ожив.

“У нас величезний табір, розрахований на 400 місць. А з урахуванням площі укриттів ми могли взяти максимум 180 дітей. Тобто якщо ще по рентабельності – нам ніяк не було вигідно. Але вже не стояло питання вигоди. Дуже багато хлопців із фронту, які буквально виросли у таборі, бо приїжджали щоліта, телефонують, просять: “Хоч трішки відкрийте!” Ну нічого, дасть Бог, доживемо, на наступний рік будемо працювати”, – сподівається керівництво закладу.

Дитячий пансіонат “Вербиченька” заснований ще у 50-х роках минулого століття. Тут оздоровлюють дітей віком від 6 до 18 років. Табірна зміна триває 3 тижні. Одночасно тут можуть відпочити 420 дітей.

Раніше повідомлялося, що на Буковині дозволили працювати двом таборам: “Вербиченьці” та “Дністер плюс”.

Також повідомлялося, що днями у соцмережах вибухнув скандал: одна з матерів, син якої відпочиває у дитячому таборі “Дністер плюс”, що у селі Брідок Вікнянської громади Чернівецького району, поскаржилася на неприйнятні умови перебування дітей у закладі.

Кореспондентка ” ” розповіла, що побачила у таборі на Буковині, на який поскаржилися батьки.

Пізніше на Буковині перевірили дитячий табір, на який скаржилися.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.