Новини

Стало відомо, коли школи Чернівців можуть відновити навчання

Чи відновлювати очне та змішане навчання у школах Чернівців з 26 квітня, наразі вирішують у міськраді. Попросили висловитися з цього приводу і кожен навчальний заклад. Якщо не буде категоричних заперечень більшості, навчання за партами відновлять з наступного тижня.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

“Ми дали розпорядження освітнім закладам провести педради і на них озвучити своє бачення щодо зміни форми навчального процесу. Зокрема, переходу на очну чи змішану форми початкової, середньої, старшої шкіл. І сьогодні до 16.00 попросили надати нам цю інформацію. Вона буде більш дорадчого характеру. А на 16.30 буде засідати міський штаб ТЕБ та НС, де буде вже остаточно ухвалене рішення, чи відновлюємо з 26 квітня початкову школу, чи відновлюємо навчання і в інших класах. Або ж не відновлюємо”, – зазначив Сергій Мартинюк.

І додав, що наразі хочуть почути думку педагогів.

“Прагнемо розуміти бачення педагогічних колективів шкіл. Але теоретично ми готові хоч із понеділка, 26 квітня розпочати навчання у будь-якій формі. Управління освіти, а також керівництво міськради налаштовані, якщо ми не будемо мати якихось принципових заперечень, з 26 квітня розпочати очне навчання хоча б у молодшій школі”, – додав С. Мартинюк.

Нагадаємо, з 22 квітня Буковина перейшла до “жовтої” зони епідбезпеки.

Міський голова Роман Клічук анонсував якнайшвидше відновлення очного навчання у початкових класах шкіл міста.

Водночас обласна комісія ТЕБ та НС рекомендувала школам Буковини розпочати очне навчання аж із 5 травня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.