Новини

Скільки коштуватиме пальне у липні-серпні: прогноз експерта

Через повернення довоєнних податків ціни на пальне продовжать зростання в липні і стабілізуються на початку серпня.

Як сказав директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн на брифінгу, податкове навантаження з 1 липня зросло на бензин на 11 гривень за літр, на дизельне пальне – на 8 гривень, на газ – на 3 гривні.

При цьому він зазначив, що мережі АЗС будуть змушені “прикрутити” свої націнки, адже не зацікавлені у суттєвому зростанні вартості горючого, бо це відлякує покупців.

“Оптовий ринок почав зростати ще наприкінці червня . По бензину ціни зросли на 7,74 грн за літр по дизпальному майже на 7 грн. Тобто в цьому ринку вже є нові податки і можна їх проектувати на майбутні роздрібні ціни”, – сказав він.

За підрахунками експерта, за перший тиждень дії нових податків бензин А-95 в роздрібі вже подорожчав на 3,01 гривень в середньому до 47,90 гривень, дизпальне подорожчало на 3,45 гривень до 46,86 гривень і скраплений газ подорожчав на 1,47 до 23,39 гривень за літр.

Куюн вважає, що на початку серпня пальне в Україні буде продаватися вже за новими акцизами і ціни стабілізуються.

Він також вважає, що є великі ризики того, що значна частина податків, яку закладають у вартість пального не потрапить до держбюджету через те, що повернуться схеми з “оптимізації оподаткування”, які діяли раніше.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.