Новини

Чоловіки тікають через “Шлях”: у яких областях фіксують найбільше порушень

З початку року прикордонники відмовили у пропуску майже 6,5 тисячі осіб, які намагалися виїхати через “Шлях” як водії.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Прикордонники майже щодня припиняють спроби незаконного перетинання кордону. Окрім цього, не поодиноко фіксуються порушення під час використання особами дозволеної умови для перетину держрубежу через систему “Шлях”.

Прикордонна служба, аналізуючи ситуацію стосовно виїзду водіїв, які мають ліцензію на міжнародні перевезення, відслідковує певні зловживання.

Зокрема, у визначений термін – протягом 60 діб – вчасно не повернулися 1,5% осіб, які цього року виїжджали з України по системі “Шлях”.

Також оперативні підрозділи Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами викривають злочинні схеми організації незаконного переправлення осіб, в тому числі з використанням системи “Шлях”. З початку цього року більш як 150 особам, в тому числі 26 особам протягом червня, оголошено про підозру у вчиненні злочину за ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Наприклад, минулого місяця на Тернопільщині викрили ділка, який за грошову винагороду незаконно вніс в систему “Шлях” щонайменше кілька десятків чоловіків призовного віку. Організатор схеми використовував електронні цифрові підписі ФОПів, які здійснювали міжнародні перевезення.

ФОПи зловживають наданими можливостями і за грошову винагороду, орієнтовно від 3 до 7 тис. доларів США, пропонують свої послуги із внесення даних про осіб до системи.

Правопорушення такого характеру спостерігаються у перевізників майже з усіх регіонів України, однак упродовж двох останніх місяців у “лідерах” залишаються Тернопільська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська та Рівненська області.

Держприкордонслужба України також надсилає листи-інформування до Укртрансбезпеки щодо виявлених правопорушень ліцензіатами, які вносили до системи “Шлях” інформацію про водіїв, які виїхали за межі України та у визначені законодавством терміни не повернулися в Україну. Лише упродовж червня 2023 року на підставі листів Держприкордонслужби двом десяткам ліцензіатів тимчасово припинено доступ до системи.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.