Новини

Перенести парковки та фонтан: у міськраді розповіли, як хочуть змінити Центральну площу Чернівців

У Чернівцях хочуть реконструювати Центральну площу. Але роботи можуть розпочати лише наступного року.

Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

“Раніше був проведений конкурс з реставрації Центральної площі. З переможцем конкурсу буде укладена угода на розробку проектної документації”, – пояснив посадовець.

На Центральній площі хочуть перенести фонтан.

“Є бачення, що немає бути парковки перед приміщенням міської ради. А проїзд від Пенсійного фонду до вулиці Руської має стати єдиною пішохідною зоною. Також стоїть питання, щоби перенести фонтан за пам’ятником Шевченка, бо там суттєве накопичення об’єктів. Обговорюється питання зробити його на іншій частині Центральної площі (у районі хреста). Є ідея про створення сухого фонтану. Його обладнання приховане під землею і у літню пору року звідти б’ють струмені води. Фонтан хочемо зробити світло-музичним”, – розповів Василь Зазуляк.

Усі зміни, які будуть запропоновані на Центральній площі, будуть обговорювати з громадськістю.

“Остаточного проекту реконструкції Центральної площі ще немає. Переможці, які перемогли у конкурсі, ще будуть розробляти цей проект. Будемо всі зміни обговорювати з громадськістю. Після цього буде розроблятися проектно-кошторисна документація і вишукуватися кошти на реконструкцію площі”, – зазначив заступник міського голови.

Як зазначив Василь Зазуляк, реконструкцію не будуть розпочинати цього року. Найімовірніше, це зможуть робитимуть у 2022 році.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.