Новини

На комунальних підприємствах Буковини катастрофічно не вистачає працівників: які вакансії пропонують

На комунальних підприємствах є багато вакансій для пенсіонерів, деякі з них доступні для жінок.

На роботу запрошують усіх, йдеться у публікації ” “.

“Чернівціводоканал” має багато вакансій для інженерно-технічного персоналу та ремонтних бригад.

“Наразі на підприємстві складна ситуація з кадрами. У нас понад 40 людей мобілізовано. Це переважно працівники з аварійних бригад, де з п’яти працюють лише дві, а прориви в мережах є щодня. Тому не завжди вчасно встигаємо виконати роботи”, – сказав начальник “Чернівціводоканалу” Андрій КОЛЕСНИК.

У “Чернівецькому тролейбусному управлінні” пропонують приєднатися до колективу слюсарів, водіїв тролейбусів та автобусів.
“Ми впевнені, що вправними водіями можуть бути не тільки чоловіки, це під силу і жінкам. Згідно із законом, водієм тролейбуса може стати особа віком від 21 року, тому всіх охочих чекаємо та навчаємо на базі підприємства.
Додаткову інформацію можна отримати за номером: +380 (50) 951 00 60″, – повідомили у ЧТУ.

Середня зарплата у “Чернівцітеплокомуненерго” – 12-13 тисяч гривень. Наразі значна частина працівників – це люди віком майже 60 років.
“Проблема з кадрами була завжди, але зараз вона значно критичніша. Нам потрібні інженерно-технічні спеціалісти, електрогазозварники, слюсарі з експлуатації теплових мереж та котельного обладнання. Зараз до нас приходять на роботу люди пенсійного віку. Молодь не йде через воєнний стан. Намагаємося закривати ці питання тими працівниками, які у нас є”, – розповів начальник “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр КОРЧУНОВ.

Начальник комунального підприємства “Містосервіс” Роман НИКИФОРУК розповідає, що впродовж двох років не прийняли на роботу жодного чоловіка. Але роботу із зарплатою від 10 тисяч гривень готові запропонувати жінкам.
“Ми зараз працюємо переважно з пенсіонерами. Наповненість робітників складає 70%. Приблизно 10% працівників були мобілізовані.
Найбільше не вистачає сантехніків, електриків, малярів, штукатурів. Звісно, більшість із цих професій чоловічі. Але колись жінки працювали штукатурами, можливо, і зараз хтось погодиться. Ми готові їх приймати, – сказав Роман Никифорук. – Нестачу працівників ми вже відчуваємо. Колись у ЖРЕПах нарікали на те, що немає грошей. Тепер ситуація інша: у нас є гроші, щоб купити матеріали, але немає людей, які можуть виконувати роботи. Почнеться опалювальний сезон, і через брак робочих рук він буде нелегким. Зараз потрібно виконати певні ремонтні роботи на будинках, але немає людей, які це готові виконати. Тому наразі акумулюємо кошти для будинків до кращих часів”.

“Міськсвітло” пропонує середню зарплату від 15 тисяч гривень. Тут дуже потребують 12 електромонтерів.
“Ми зараз будемо давати бронь нашим працівникам і, можливо, це полегшить ситуацію. Для жінок є вакансії головного бухгалтера та електромонтерів, які обходять лінії, або контролерів”, – розповів начальник комунального підприємства “Міськсвітло” Андрій ШАЛЄЄВ.
Майже 25 вакансій є на комунальному підприємстві МіськШЕП, яке потребує робітників та водіїв спеціалізованої техніки.
Тресту зеленого господарства потрібно майже 44 вакансії. Середня зарплата – від 15 500 гривень.
“Працівників на нашому підприємстві завжди не вистачало. Крім того, з’явилися нові штатні одиниці переважно чоловічих професій, але є низка вакансій для жінок, наприклад, інженер садово-паркового господарства”, – сказала заступник начальника тресту зеленого господарства Наталя ГОНЧАРОВА.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.