Новини

Найбільший приватний залізничний перевізник Європи хоче запустити поїзд до Чернівців

Фото з сайту ЦТС

Радим Янчура, керівник чеського приватного залізничного і автобусного перевізника RegioJet CZ, який є найбільшим приватним оператором Центральної Європи, озвучив зацікавленість у сполученні Чернівців із своєю мережею.

Про це він сказав в інтерв’ю для Центру транспортних стратегій, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання видання ЦТС, які плани для подальшої співпраці з Україною, Радим Янчура відповів:

“У нас є плани по розвитку нашої співпраці. Передусім, ми хочемо розширити наш діючий залізничний маршрут від Кошице до Чопа, а в перспективі – до Мукачева. А вже потім поєднати наш поїзд з поїздами “Укрзалізниці” і організувати перевезення до Івано-Франківська, Чернівців та інших міст на заході України”.

Фото видання ЦТС

На ці слова перевізника відреагував старший інспектор департаменту урбаністики Чернівецької міської ради Богдан Старик. Він зазначив, що великою мірою втілення цього задуму залежатиме від доброї волі “Укрзалізниці”.

“Поки Укрзалізниця продовжує ігнорувати Чернівці і готова продовжувати потяги будь-куди, аби лише не сюди, керівник чеського приватного залізничного (і автобусного) перевізника RegioJet CZ озвучує в інтерв’ю зацікавленість в сполученні Чернівців із своєю мережею. До слова, це найбільший приватний оператор Центральної Європи.

В цій історії є одне але. На території України вони працюють виключно в кооперації з Укрзалізницею. Тобто УЗ довозить людей до умовного Перемишля, а там люди пересідають вже на їхні потяги. Квиток при цьому купувати треба єдиний. Тому, якщо УЗ не захоче – то і тут нічого не вийде.

P.S. Не варто його слова сприймати, як такі, що означають запуск потягів в близькому майбутньому. Це все дуже складні та зарегульовані процеси, які можуть тривати не один рік. А, якщо ще й одна сторона (вгадайте яка) незацікавлена – ще більше”, – прокоментував Богдан Старик.

Раніше повідомлялося, що на Буковині відновили потяг, який не курсував багато років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.