Новини

До Києво-Печерської лаври прибула комісія Мінкульту

До Києво-Печерської лаври в четвер, 6 липня, прибула комісія Мінкульту, яка має продовжити свою роботу з опису та опечатування корпусів.

Там за правопорядком слідкують поліцейські, пише Обозрєватель.

Віряни та ченці УПЦ МП заявили, що не можуть потрапити на територію монастиря. Про це повідомили в соціальних мережах. Представники Московського патріархату мали покинути територію Національного заповідника до 4 липня.

Так, вранці на територію Києво-Печерської лаври для продовження своєї роботи прибули представники комісії Міністерства культури України для того, що описати та опечатати кілька корпусів. Водночас невелика кількість вірян та ченців УПЦ МП знову зібралась у Національному заповіднику, але до якихось активних дій поки вони не вдавались.

У поліції Києва повідомили, що ситуація на території Лаври спокійна, правоохоронці перебувають на місці та слідкують за правопорядком.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та інформаційної політики України вирішило в односторонньому порядку розірвати договір із чоловічим монастирем Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ченці УПЦ МП мали покинути територію Лаври до 4 липня. Крім того, Господарський суд Києва відмовив УПЦ МП у доступі та проведенні богослужінь на території Києво-Печерської лаври. Засідання відбулось 13 червня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.