Новини

На Буковині відкрили ще один будинок для переселенців, де може жити 50 людей

Будинок для внутрішньо переміщених осіб відкрили у Кадубовецькій громаді.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Відремонтована двоповерхова будівля з власною сучасною котельнею, їдальнею, санвузлами та комфортними кімнатами знаходиться у селі Чуньків Кадубовецької територіальної громади.

Наразі тут проживає 18 людей. Шелтер для внутрішньо переміщених осіб відкрили при комунальній установі “Центр надання соціальних послуг населенню”. Загалом у закладі можна розмістити 50 осіб.

“Виконати всі роботи вдалося завдяки злагодженій роботі представників обласної, місцевої влад та міжнародних партнерів, зокрема МОМ, організації “Червоний хрест” та інших благодійників. Загалом реконструкція та облаштування житла обійшлося у 8 мільйонів гривень, 5 мільйонів з них – це кошти обласного та місцевого бюджетів. Відкриття такого будинку – це не лише допомога внутрішньо переміщеним особам, а й розвиток громади, створення робочих місць, соціальна підтримка її жителів”, – розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

У Кадубовецькій громаді з початку повномасштабного вторгнення проживали понад сто людей з різних регіонів держави, у двох родинах навіть народилися діти. Деякі змогли повернутися до своїх міст та сіл. А для тих, хто через постійні бойові дії, додому поїхати не може, відтепер у громаді є комфортне соціальне житло.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.