Новини

Легкий, свіжий, вітамінний: салат з молодої капусти за 5 хвилин

Чудовим вибором для літнього столу буде салат з капустою свіжою, оскільки цей овоч є багатим джерелом вітамінів – С, А, В1, В2 і ряду інших.

Пропонуємо найсмачніші рецепти на основі ранньої капусти – з морквою, огірком, а також варіанти з редискою і кукурудзою.

Салат зі свіжої капусти з огірком

Для приготування потрібні такі продукти:
Огірок – 2 шт.
Капуста молода – 300 г.
Сіль, мелений перець.
Олія – 2-3 ст. л.
Зелена цибуля (за бажанням) – 2 ст. л.

Капусту потрібно натерти на шатківниці або нарізати довгими смужками шириною 1-3 мм. Огірок чистимо, пробуємо на гіркоту з боку плодоніжки. За необхідності обрізаємо, поки не перестане гірчити. Поділяємо на дві половини уздовж, нарізаємо півкільцями завширшки 2-3 мм і змішуємо з капустою.

З’єднуємо в піалі масло, перець, сіль, заправляємо салат і перемішуємо. Можна зверху посипати зеленою нарізаною цибулею.

Салат з молодої капусти з оцтом

Нам будуть потрібні такі інгредієнти:
Оцет – 2 ст. л.
Олія – 2 ст. л.
Мелений перець, сіль.
Молода капуста – 500 г.
Лук (за бажанням) – 1 шт.
Зелень кропу (за бажанням) – 2 ст. л.

Капусту шаткуємо, цибулю (якщо використовуєте) нарізаємо якомога більш тонкими півкільцями і додаємо до капусти. Змішуємо в іншій піалі масло з оцтом, солимо, перчимо. Заправляємо салат і перемішуємо – в принципі, готово. Але якщо дати йому постояти в холодильнику з півгодини, оцет вбереться і салат буде набагато смачнішим. Якщо будете додавати кріп, посипайте дрібно нарізаним безпосередньо перед подачею.

Салат з молодої капусти з майонезом і морквою

Нам будуть потрібні:
Морква – 1 шт.
Молода капуста – 400 г.
Майонез – 3 ст. л.
Перець, сіль – за смаком.

Моркву потрібно натерти і змішати з нашаткованою капустою. Додати сіль і перець, заправити майонезом і перемішати. Якщо дозволяє час, поставте салат з капусти і моркви в холодильник і дайте йому настоятися, або подавайте одразу.

Салат з молодої капусти з кукурудзою і майонезом

Для приготування ми беремо:
Кукурудзи консервованої – 200 г.
Молодої капусти – 300 г.
Майонезу – 2-3 ст. л.
Перцю, солі – за смаком.

Капусту шаткуємо, перчимо і солимо. Кукурудзу змішуємо з капустою і заправляємо майонезом. Бажано охолодити і настояти перед подачею, але необов’язково.

Салат з молодої капусти і редиски – з оцтом або без

Будуть потрібні такі продукти:
Редиска – 150 г.
Молода капуста – 350 г.
Перець, сіль.
Олія – 2 ст. л.
Оцет (за бажанням) – 1 ст. л.

Тонко нарізаємо і перчимо капусту, додаємо нарізану півкільцями редиску, солимо, заправляємо оцтом і олією і добре перемішуємо.

Порада: за бажанням оцет можна давати і в ті рецепти, де він не вказаний. Чи доцільно буде додавати його в салати з майонезом – вирішить тільки ваш смак. І навпаки, з будь-якого рецепта оцет можна прибрати, особливо, якщо ви схильні до печії або інших подібних неприємностей.

Ось кілька варіантів салатів, заснованих на молодій капусті та інших свіжих овочах. Вибирайте той, який вам більше подобається, і насолоджуйтеся смачним блюдом. Приємного апетиту!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.