Новини

“Пишу картини, як відчуваю…”: художник із Харкова працює над мистецьким проєктом для Чернівецької філармонії

Художник із Харкова Сергій Кроповінський написав уже понад тисячу картин. З шести років та до сьогодні чоловік створює сюжетні картини, портрети, живописи, натюрморти.

Зараз митець живе в Чернівцях і працює над реалізацією мистецького проєкту – портрета співачки Сіді Таль та її чоловіка Пінхаса Фаліка, пише molbuk.ua

Майбутня картина буде традиційним академічним живописом, матиме розмір 1,5 на один метр. Висітиме вона у залі на другому поверсі в Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка.

“Я малюю з дитинства, свої картини переважно передаю на виставки як в різні міста України, так і за кордон. Уже рік я живу у Чернівцях, за цей час встиг познайомитися з багатьма людьми, які дотичні до творчості. Ідею написати портрет відомої співачки Буковини запропонувала заступниця директора Чернівецької філармонії Любов Добровольська”, ‒ розповідає Сергій Кроповінський.

Картину пише разом із племінником Сіді Таль

До створення портрета долучається також племінник Сіді Таль Давид Гуттман, який надав авторам сімейні альбоми з фото співачки та її чоловіка.

“Разом із Давидом ми ще не з’ясували, який остаточний вигляд буде мати портрет, проте зараз розмірковуємо над театральною та темою любові, загалом має вийти динамічний сюжет. Архівних документів, які пов’язані з Сіді Таль та з Пінхасом Фаліком, виявилося не так багато. Окрім наданих сімейних альбомів, також разом із Давидом взяли до уваги спогади людей, що знали цю пару”, ‒ каже художник.

“Думаю, це був знак із неба”

Сергій Кроповінський також поділився, чому вирішив написати портрет саме Сіді Таль та Пінхаса Фаліка.

“Я жив у Чернівцях разом із мамою. Її серце перестало битися у цьому місті, тож вирішив поховати її саме тут, на Центральному кладовищі Чернівців. Одного разу на кладовищі, побачивши пам’ятник буковинки Сіді Таль, вирішив намалювати портрет співачки. Думаю, тоді це був знак з неба… Оскільки Сіді Таль працювала у Чернівецькій філармонії, то, думаю, доцільно залишити портрет саме там”, ‒ зазначає Сергій.

Зараз у художника вже підготовлено достатньо ескізів. На черзі замовлення полотна…

“Ми виходимо на фінішну пряму. Уже замовляємо полотно. Я не можу розповісти, як створюю картини, пишу, як відчуваю. Надалі ця робота буде належати філармонії, тож на виставки вона не буде передана”, ‒ зазначає Сергій.

Окрім цього проєкту, художник встиг виконати вже кілька проєктів та сюжетних робіт.

“На Різдво виходили мої авторські поштівки, плакати та постери. Про свої плани не можу говорити. Наперед не загадую, бо зараз досить складний час”, ‒ каже митець.

Про те, як створювався портрет Сіді Таль та її чоловіка, митець поділиться вже після його презентації, яку планують організувати до дня народження Сіді Таль – восьмого вересня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.