Новини

Як спроба заколоту Пригожина вплинула на російські війська в Україні: в Інституті війни дали пояснення

Згідно зі звітом ISW, Росія може звинувачувати Україну у провокаціях на фронті, щоб приховати свої власні невдачі, бойові дії тривають з тією ж силою

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни, пише Еспресо.

“Збройний бунт Вагнера 23-24 червня, схоже, не змінив бойові можливості російських військ у війні з Україною. За даними російських та українських джерел, на фронті тривають звичайні бої, а росіяни посилили наземні атаки поблизу Бахмута. Деякі джерела використовували збройне повстання як риторичний прийом, щоб превентивно виправдати російські сили від будь-яких українських завоювань, досягнутих 24 та 25 червня”, – йдеться у звіті.

Пригожин і його бійці рухалися до Москви 24 червня з великою кількістю техніки, але без достатньої сили для окупації міста або тривалого бою. Пригожин, можливо, почав переговори з Лукашенком, коли зрозумів, що його сили не отримають військової підтримки для боротьби з Кремлем.

“Специфіка угоди все ще незрозуміла у відкритому джерелі, крім спекуляцій і чуток. Наслідки збройного повстання Вагнера ще не завершені, і ще належить побачити, як угода буде реалізована, чи всі залучені сторони будуть повністю дотримуватися, як Кремль і міністерство оборони Росії мають намір зробити з особовим складом Вагнера – і чи будуть бійці Вагнера співпрацювати, незалежно від бажання Пригожина”, – наголошують у ISW.

Повідомляється, що після угоди з Лукашенком сили Вагнера повертаються до своїх баз на півдні Росії з військовою технікою, а майбутнє їх командування та використання неясне. Деякі джерела говорять, що Кремль може змінити керівництво міністерства оборони через невдачу в Україні. Нині уряд РФ блокує пресслужбу Пригожина в соцмережах, аби обмежити його вплив.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.