Новини

Чоловік загинув в окупованому селі – жінці довелося доводити його смерть у суді: допомогли адвокати з Буковини

Жінці з Херсонщини довелося доводити факт смерті свого чоловіка, який загинув на окупованій території.

Їй допомогли у Чернівецькому бюро правової допомоги, пише molbuk.ua.

Пані Ольга розповіла, що проживала все життя разом з своїм чоловіком Василем на Херсонщині. З початком повномасштабного вторгнення росії життя подружжя стало нестерпним через окупаційну владу.

Одного дня Василь через необережність наступив на боєприпас і той здетонував. Внаслідок отриманих травм чоловік загинув. Жінка отримала копію медичного свідоцтва про смерть та довідку про смерть Василя.

Залишатись в рідному селищі Ольга більше не хотіла, тож вирішила виїхати на підконтрольну Україні територію. Так жінка опинилась на Буковині.

Оговтавшись від горя Ольга вирішила встановити факт смерті Василя на тимчасово окупованій території, адже розуміла, що документи, які вона отримала в рідному селищі не мають юридичної сили.

Чернівецький місцевий центр з надання БВПД доручив цю справу адвокатці Анастасії Трифаненко, яка співпрацює з системою БПД.

“Будь-які документи, видані на тимчасово окупованій території України є недійсними і не мають юридичної сили. Оскільки чоловік Ольги помер в селищі, яке перебувало під окупацією, відомості про його смерть не внесені до відповідного Державного реєстру України, а документ, виданий державним органом України, який підтверджує факт його смерті — відсутній. У такому випадку факт смерті чоловіка можна встановити виключно в судовому порядку”, — коментує Анастасія Трифаненко.

Суд розглянувши справу, задовольнив вимоги Ольги та встановив факт смерті її чоловіка на тимчасово окупованій території. Тепер дружина померлого є законною спадкоємицею прав свого чоловіка.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.