Новини

22 червня — яке завтра церковне свято в православному календарі

Завтра, 22 червня, в православному календарі день пам’яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. Народився він у досить знатній християнській родині, тому з дитинства отримав непогану на той час освіту. Його серце з юності лежало до вивчення Слова Божого і Святого Письма, тому він покинув все мирське, щоб вступити до скирту святого Макарія. Там він перебував цілих 6 років.

Після цього Кирило був висвячений в сан диякона патріархом Олександрійським Феофілом. Той бачив обдарованість юнака, тому навіть дав йому змогу проголошувати проповіді. Після смерті Феофіла саме Кирила обрали на патріарший престол.

431 року він брав участь у III Вселенському Соборі. Помер своєю смертю 444 року.

Що завтра не можна робити

Згідно з народними прикметами цього дня намагалися не розпалювати багаття, адже могла швидко розпочатися пожежа. Також після 22 червня вже заборонялося садити картоплю, навіть найпізніші сорти, тому що вона точно не вродить. А ще намагалися не показувати дитині її відображення в дзеркалі.

Що можна робити завтра

День вважався благополучним і щасливим, тому часто 22 червня починали важливі бесіди чи влаштовували весілля. Також селяни вже починали збирати суницю, яка вважалася серед наших предків особливо корисною ягодою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.