Новини

“Ризик очевидний”, – головний дипломат ЄС назвав нову кількість військ РФ під кордонами України

До кордонів України Росія вже стягнула кількість своїх військ, що перевищує 150 тисяч.

Про це заявив головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель 19 квітня в ході засідання в режимі відеозв’язку глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС за участю глави МЗС України.

На брифінгу вчора Боррель сказав, що не може надати джерело походження цих даних, проте наголосив, що “це найбільше військове розгортання армії РФ на кордоні з Україною”.

“Понад 150 тисяч російських військових знаходяться на кордоні України та в Криму. Це найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було. Ризик подальшої ескалації очевидний”, – заявив Жозеп Боррель.

Боррель закликав Росію негайно відвести війська від коронів України.

Зауважимо, що сьогодні у Парламентській асамблеї Ради Європи Росію звинуватили у зриві мирних зусиль із врегулювання війни на Донбасі. Також Кремль закликали припинити військові провокації й ескалацію.

Водночас міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб 20 квітня заявив, що Лондон серйозно стурбований агресією Росії біля кордонів з Україною. Він наголосив, що мета Британії разом із союзниками — стримати Москву, заспокоїти Україну і знизити рівень ескалації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.