Новини

Історії — перекладені на мову орнаменту: у Чернівцях відкрилася виставка “Вишиті болем”

Сьогодні у Чернівцях у Центрі допомоги врятованим (вул. Головна, 128) відкрилася виставка “Вишиті болем”, в якій розповідаються історії про сексуальне насильство, скоєне російськими окупантами над людьми.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Читайте також: “Завжди співали А капела”: у Чернівцях презентували збірку улюблених пісень Миколайчука

“Виставка розпочалася 19 червня як інформаційна кампанія боротьби з сексуальним насильством в умовах війни. Виставка у вільному доступі. Вона розповідає про п’ять історій жінок, які постраждали від насильства під час війни. Це різні історії, які перекладені на мову орнаменту”, – каже координаторка Центру допомоги врятованим Альона Ігнатьєва.

Щоб прочитати історію і пояснення символів, вишитих на рушниках, потрібно перейти за посиланням і сканувати штрих-код. Вони є під кожним стендом.

Мистецький проєкт “Вишиті болем” створено в межах проєкту “Жіноче лідерство: на шляху відновлення України”, що фінансується Урядом Великої Британії.

Захід організовано за підтримки БО Ф “Ініціатива” та Фонду ООН у галузі народонаселення, а також Центру допомоги врятованим.

Виставка триватиме кілька тижнів.

Довідково

Центр допомоги врятованим працює за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики, за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, БО Ф “Ініціатива” та місцевих органів влади.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.