Новини

Буковинцю, який хотів підкупити поліцейських, повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру буковинцю, який намагався підкупити поліцейських.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецької області, пише molbuk.ua

Наприкінці березня цього року співробітники Вижницького районного відділу поліції задокументували факт надання неправомірної вигоди правоохоронцям. Пропонуючи поліцейським гроші, водій намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Під час патрулювання вулиць Вижниці співробітники сектору групи реагування патрульної поліції Вижницького районного відділу поліції помітили авто “Renault”, номерні знаки якого не освітлювалися. Правоохоронці зупинили цей транспортний засіб і під час складання відповідного протоколу на 32-річного водія, помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Після цього поліцейські запропонували кермувальнику пройти перевірку алкотестером. Однак він відмовився.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Правоохоронці відмовилися від грошей та попередили, що таке правопорушення передбачає кримінальну відповідальність. На зауваження кермувальник не відреагував і поклав запропоновані кошти у кишеню одного із поліцейських.

Неправомірні дії буковинця поліцейські зафіксували на відео нагрудних камер та одразу викликали слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції, яка задокументувала факт надання неправомірної вигоди та вилучила речові докази.

Відносно порушника поліцейські склали протоколи за статтею 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного та іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. За це йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.

Триває досудове розслідування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.