Новини

На ремонт спортивного комплексу «Олімпія» виділять понад 13 мільйонів гривень: що планують зробити

У спортивному комплексі “Олімпія” на вулиці Воробкевича планують робити капітальний ремонт. На це депутати на сесії міської ради виділили 13,4 мільйона гривень. Тут потрібно терміново відновлювати підлогу та освітлення.

Про це molbuk.ua розповів Начальник управління спорту Чернівецької міської ради Дмитро Макаренко.

У міській раді запевняють, що ситуація з приміщенням погіршилися після того, як там кілька місяців був гуманітарний штаб. Після цього частина підлоги просіла, а місцями просто провалилася і забита шматками заліза. Працівники трохи підлатали її власними силами, щоб зал можна було використовувати.

Ремонт у спортивному комплексі будуть робити вперше за 19 років.

“Обстежили спорткомплекс “Олімпія” і вирішили, що потребують заміни підлога та освітлення. Це першочергові роботи, які необхідно виконати”, – каже Дмитро Макаренко.

Через те, що в Чернівцях немає Палацу спорту, навантаження на спорткомплекс значне. Його відвідує понад 500 дітей, бо це база міської футбольної школи. Загалом там проводилося до ста змагань на рік з різних видів спорту.

“Зал спорткомплексу почав працювати з 2004 року. За 19 років там робили лише косметичний ремонт, тож підлога вже у дуже поганому стані. Світло теж не відповідає стандартам. Лампи потрібно замінити на якісні енергоощадні. Через ці проблеми ми не можемо проводити чемпіонати вищого рівня, зокрема чемпіонати України. Хоча минулими роками це робили, і зараз на це є запит. Нещодавно відбувалася прем’єрліга з волейболу в приватному спортивному залі, бо в “Олімпії” для цього немає умов, – каже директор ДЮСШ з футболу Чернівецької міської ради Юрій Крафт.

Зробити ремонт хочуть до першого вересня. Наразі готують проєктно-кошторисну документацію. Коштів на ремонт самого спортивного залу ще не давали. У 2018 році замінювали штучне покриття на футбольному полі спорткомплексу “Олімпія”.

Після ремонту у спортивному комплексі хочуть проводити змагання з ігрових видів спорту: волейболу, баскетболу, футзалу, гандболу.

“Розумію, що думки щодо ремонту спортивного комплексу можуть розділятися і що це не першочергова потреба, але ми повинні дбати про спорт для дітей. І цей зал терміново потребує ремонту”, – зазначає Дмитро Макаренко.

За словами Дмитра Макаренка, заміни також потребують трибуни, табло спорткомплексу “Олімпія”, але чи їх відремонтують, залежить від наявності коштів.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.