Новини

Поради для подорожей залізничним транспортом із дітьми*

Найзручніший вид транспорту для подорожей з дітьми – це поїзд. Незважаючи на те, що така поїздка займе більше часу, ніж політ літаком, більшість батьків віддають перевагу саме переміщенню залізницею. Незалежно від типу вагона, у поїзді достатньо місця, щоб дитина не почувалася скуто. До того ж, на дитячі залізничні квитки діє знижка. Точна сума, яку ви зможете заощадити, залежатиме від віку дитини. Щоб ваша подорож пройшла максимально комфортно для вас і вашої крихітки, рекомендуємо звернути увагу на деякі нюанси.

Купівля квитків

У поїздках з дітьми все потрібно планувати заздалегідь. Адже дитині необхідно набагато більше комфорту, ніж дорослому. Тому квитки завжди потрібно купувати завчасно. Так у вас буде більше варіантів вибору рейсів і місць. Незалежно від віку дитини, подбайте про купівлю місця на нижній полиці. По-перше – це безпечніше, по-друге, так у вас буде більше можливостей для ігор і дозвілля.

Також подумайте про тип вагона. Насамперед, це залежатиме від ваших фінансів. Що вищий рівень комфорту у вагоні, то дорожче коштує проїзд. Якщо у вас є можливість вибору, то виходьте з уподобань вашої родини. Дітям дошкільного віку буде нескладно подорожувати в плацкартному вагоні. Якщо ж у вас на руках зовсім крихітка, якій потрібні тиша і спокій, то постарайтеся купити квитки на поїзд у купейному вагоні або в СВ. Там ви будете захищені від зайвої уваги і шуму, що дасть змогу дитині відпочивати.

Підготовка до подорожі

Зрозуміло, що більшу частину речей буде упаковано у валізу. Однак є речі, які мають завжди бути у вас під рукою. Їх краще покласти в окремий рюкзак або невелику сумку. Пропонуємо вам ознайомитися зі списком найнеобхідніших речей у подорожі з дітьми:
Документи. Комусь це може здатися очевидною річчю. Однак завжди краще уточнити, що у вас має бути з собою не лише власний паспорт, а й усі документи дитини. Головним чином, це – свідоцтво про народження або паспорт, якщо такий є, і довіреність, якщо дитину не супроводжують обоє батьків. Особливо це важливо під час поїздок за кордон.

Змінний одяг. Насамперед це стосується дітей, адже вони запросто можуть забруднитися. Краще мати з собою кілька комплектів, які можна переодягнути в дорозі. Не зайвим буде запастися хоча б однією запасною футболкою і для вас.

Памперси, вологі серветки та інші засоби гігієни. Навіть у найдорожчому вагоні у вас не буде можливості повноцінно помити дитину.

Іграшки. Завжди потрібно бути готовим, що у дитини може раптово зіпсуватися настрій. Під рукою завжди має бути іграшка, яка захопить малюка.

Також не варто забувати про перекуси та воду. Завжди враховуйте особливості своїх дітей. Можливо, вам можуть знадобитися додаткові пляшечки або контейнери з повноцінним обідом.
Дозвілля для дітей у дорозі

Щоб захопити дитину в дорозі підготуйте її улюблені іграшки. Також рекомендується придумати нову розвагу. Буде чудово, якщо це заняття буде цікавим не тільки для неї, а й для вас. Під час вибору орієнтуйтеся на вподобання ваших дітей. Якщо ваша дитина досить активна, то не зайвим буде попередньо провести з нею бесіду про майбутню поїздку. Поясніть, що подорож буде досить тривалою. Це допоможе стримати запал і очікування, тоді дорога не здасться такою довгою. Найпростіший спосіб відволікти дитину – це запропонувати їй разом розглядати пейзажі за вікном. Можете влаштувати невелике змагання, приміром, хто перший побачить корову або хто нарахує більше тварин. Головне, щоб дитина могла активно брати участь у вигаданій грі.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.