Новини

Міськрада може не підтримати перейменування однієї з вулиць Чернівців на честь Кузьми Скрябіна

Депутати Чернівецької міськради можуть не підтримати петицію мешканців вулиці Івана Крилова у Чернівцях щодо перейменування їхньої вулиці на честь співака Кузьми Скрябіна.

Відповідний проєкт рішення @Про розгляд електронної петиції №55 Дмитра Левченка “Про перейменування вулиці І. Крилова в м. Чернівці на вулицю імені “Кузьми Скрябіна” зареєстрований за сайті ЧМР, пише molbuk.ua

Петиція набрала 255 голосів. Її розглянули на початку березня на засіданні топонімічної комісії в присутності автора петиції Дмитра Левченка.

“Під час розгляду петиції було відзначено підтримку чернівчанами перейменування вулиці Крилова Івана на вулицю імені “Кузьми Скрябіна” та творчі здобутки українського композитора, автора пісень і поета. Зокрема, було порушено питання політичної діяльності артиста в 2004 році. За результатами розгляду петиції рекомендовано не підтримувати ініціативу”, – йдеться у проєкті рішення.

Тож міськрада теж вирішила не підтримувати петицію, зазначається у документі.

Про що йдеться:

Андрій Вікторович Кузьменко (псевдонім — Кузьма, Кузьма Скрябін; 17 серпня 1968, Самбір, Львівська область, Українська РСР, СРСР — 2 лютого 2015, Лозуватка, Криворізький район, Дніпропетровська область, Україна) — український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту “Скрябін”. Герой України (2020, посмертно), кавалер Ордена “За заслуги” I ст. (2015, посмертно). Заслужений артист Автономної Республіки Крим (2008).

Наприкінці 2003 року, Кузьма опинився в числі музикантів, що мали брати участь в агітаційних концертах на підтримку провладного кандидата Віктора Януковича: по контракту з “Інтером” Кузьменко був зобов’язаний брати участь у всіх акціях телеканалу.

На початку 2004 року, розбіжність у політичних поглядах між колишніми учасниками Скрябіна стала причиною гострої критики Кузьми. Так, під час Помаранчевої революції він мав багато звинувачень, у тому числі від Ростика та Шури, який на 5 каналі публічно вибачився за свою участь у підтримці Януковича в першому турі, й змінивши власну думку закликав Кузьму зробити так само.

За словами Кузьми, провладні сили пригрозили йому тоді, що він матиме проблеми після виборів, якщо не виступатиме за Януковича у агітаційних концертах на його підтримку. Водночас Віктор Ющенко для нього вже тоді був “абсолютно непозитивним героєм”.

Музикант назвав цей інцидент досвідом і травмою, після якої його вже “ніхто в житті не перекупить”, і що він отримав тоді багато ворогів — “процентів 50 країни”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.