Новини

Буковину накриють град та шквали, у деяких районах можливе підтоплення доріг

Західну частину України, в тому числі й Буковину, накриють завтра, 19 червня, град та шквальний вітер.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, пише molbuk.ua

“Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні‼ 19 червня у західних, Вінницькій, Одеській та Житомирській
областях грози, вдень в окремих районах Чернівецької, Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Вінницької та Одеської областей град та шквали 15-20 м/с”, – йдеться у прогнозі Укргідрометцентру.

Оголошений І рівень небезпеки – жовтий.

Також попереджають про небезпечні гідрологічні явища.

Протягом 18-19 червня, у зв’язку з очiкуваними значними та сильними дощами, на річках суббасейну Прута i Сiрета очiкується продовження пiдвищення рiвнiв води: у гiрськiй частинi на 0,5-1,5 м, у пониззi рiчки Прут до 2,0 м над рівнями на 8 годину 17 червня, з можливим виходом води на заплаву та частковим затопленням доріг, переправ у окремих прирічкових селах Вижницького та Чернівецького районах Чернівецької області (II рiвень небезпеки – 🟠 ).

У мiсцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та мiсцевого стоку, в гiрських районах – локальних селевих потокiв (II рiвень небезпеки – 🟠).

17 – 19 червня, у зв’язку зі значними дощами, на рiчках басейну Днiстра (Iвано-Франкiвська обл.) очікується продовження пiдвищення рiвнiв води на 0,5 – 1,5 м над рівнями на 8 годину 17 червня. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву (І рівень небезпеки – 🟡).

В мiсцях проходження значних зливових дощiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза утворення локальних селевих потокiв (II рiвень небезпеки – 🟠).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.