Новини

Українські військові рухаються вперед на Донбасі – Зеленський

Зеленський відзначив Німеччину за доставку техніки, за готовність надавати Україні ракети для Patriot, а Італію – за реалізацію оборонних домовленостей, Данію – за готовність оперативно працювати, щоб коаліція сучасних винищувачів реально наблизила завершення цієї війни спільною перемогою.

Президент України подякував Данії і Норвегії за посилення нашої артилерії, бо саме від неї “залежить чи рухається свобода вперед”. Він зазначив, що Швеції надала Україні вже 12 пакет допомоги і показує реальну готовність розпочати підготовку наших пілотів для польотів на сучасних винищувачах. Зеленський відзначив лідерство Великої Британії в допомозі та підтримці України, надання нашим ЗСУ далекобійних ракет.

Президент подякував всім країнам-учасницям “Рамштайну”, чергове засідання якого відбулось цього тижня, за незмінну конструктивність.

Також відзначив допомогу всіх тих міжнародних організацій і країн, хто допомагає долати наслідки російського теракту на Каховській ГЕС.

Зеленський зазначив, що сейм Польщі ухвалив резолюцію на підтримку членства України в НАТО. “Правильний сигнал у правильний час. Коли готуємо змістовне наповнення для саміту у Вільнюсі”, – підкреслив він.

Президент України відзначив, що парламент Люксембургу ухвалив рішення, яким визнається Голодомор як геноцид українського народу. “Він став 26 державою, яка офіційно визнала Голодомор геноцидом”, – сказав Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.