Новини

У Європі заборонять ноутбуки з незнімними акумуляторами: чому це добре

Євросоюз продовжує посилювати свої вимоги до виробників електроніки. Слідом за обов’язковою наявністю роз’єму USB-C у смартфонах та інших гаджетах, парламент ЄС прийняв нові правила, що пропонують заборонити продаж ноутбуків без знімних акумуляторів.

Чиновники хочуть, щоб у майбутньому у користувачів не було ніяких труднощів із заміною батарей в своїх портативних комп’ютерах, повідомляє видання ComputerBase.

Щоправда, спочатку нові вимоги повинні затвердити, і, якщо це трапиться, то пройде 3,5 року, перш ніж виробникам доведеться їх дотримуватися.

Зазначається, що багато виробників сьогодні випускають такі моделі ноутбуків з незнімними акумуляторами. Переважно це тонкі ультрабуки, в яких замінити батарею звичайному користувачеві без звернення в сервісний центр практично неможливо.

Витяг з нової директиви ЄС щодо акумуляторів передбачає, що “правильні” акумулятори для ноутбуків повинні мати підвищену довговічність. Наприклад, вони повинні зберігати не менше 83% місткості після 500 циклів зарядки і не менше 80% після 1000 циклів.

До слова, нинішня пропозиція стосується лише ноутбуків, але в майбутньому ці правила можуть бути поширені як на смартфони, так і на планшети.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.