Новини

Буковинському метру Іво Бобулу – 70! Цікаві факти з життя артиста

Артист народився у селі Порубне, нині Тереблече Глибоцького району Чернівецької області.

Майбутній співак народився у багатодітній родині. Його батько невдовзі помер, а мати віддала дітей до інтернату. У своїх інтерв’ю Іво Бобул згадує дитинство зі сльозами на очах. Співак розповідає, що жив у величезній бідності. Він соромився своєї зовнішності та соціального становища. Навчався в професійному технічному училищі в місті Слов’янськ Донецької області. Служив в армії, де виступав з концертами в численних військових частинах.

В молодості Бобул працював будівельником і співав у ресторанах, але 1979 року потрапив на роботу до Севастопольської філармонії, де й зародилася велика кар’єра співака.

З 1980-го по 1984-й співав у Чернівецькій обласній філармонії: спочатку в ВІА “Черемош”, а потім в ВІА “Жива вода”.

C 1984 по 1991-й рік працював в Тернопільській філармонії, одночасно будучи керівником місцевого ВІА “Віватон”. У 1991-му році повернувся в Чернівецьку філармонію.

У 1992-му році Іво Бобул почав виступати в київському театрі “Етюд”.

У 1995-му році отримав звання Заслуженого артиста України, а через три роки – Народного артиста.

У 2006-му році закінчив факультет музики та педагогіки Чернівецького університету імені Юрія Федьковича з червоним дипломом.

Іво Бобул викладає вокал в Київській академії естрадного та циркового мистецтва.

Артист неодноразово відвідував з концертами зону бойових дій на Донбасі, нині також вболіває за українських бійців.

“Особливо хочу подякувати нашим воїнам. Дорогі мої хлопці! Низько вклоняюся кожному з вас за мужність, за вміння бути захисником найкращої в світі землі. Низький уклін тим країнам, які нам допомагають, і які не залишили нас наодинці з ненависним ворогом, нелюдом і терористом. Я люблю свій народ, хочу співати для нього, віддаю себе рідній пісні до останку. Люблю свою країну”, – розповідав Іво Бобул.

Є кавалером Ордена Миколи Чудотворця I ступеня, Ордена Ярослава Мудрого V ступеня та Ордена “За заслуги” III ступеня.

Вів Іво Бобул та політичну діяльність. У 2016 році артист був помічником народного депутата України Миколи Трохимовича Федорука (фракція “Народний фронт”), а у травні 2018 року заявив про свої наміри балотуватися в президенти, проте пізніше спростував свою заяву.

Іво Бобул був одружений чотири рази. Однією з його колишніх дружин була співачка Лілія Сандулес. Останньою обраницею співака стала Наталія. В одному зі своїх інтерв’ю Іво зізнався, що після важкого розлучення він боявся одружуватися знову, але стосунки з Наталією змінили його думку про подружнє життя.

В Іво Бобула є троє дітей: сини Руслан і Данило, а також дочка Людмила.

У творчості Бобул здебільшого співає про кохання та патріотизм, а також переспівує свої хіти із молодими виконавцями.

Раніше Бобул розповів, як відзначатиме ювілей.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.