Новини

Перевірка лічильників: як не заплатити штраф у 300 тис. грн

Як уберегтися від штрафу при перевірці та заміні лічильників, розказав адвокат Роман Симутін.

Юрист поділився випадком зі свої практики.

Споживачу встановили газовий лічильник ще у 1997 році. Через 10 років, прилад вийшов з ладу, тому у 2007 його довелося замінити, поставивши інший, вживаний лічильник теж 1997 року. Як і належить, облгаз склав акт про заміну лічильника.

Але у 2018 р. представники облгазу під час перевірки зняли лічильник та склали акт про порушення, зазначивши, що пломба на лічильнику 1997 р. виготовлення не відповідає пломбі заводу виробника, бо датована 2007 роком. Представники облгазу звинуватили клієнта в тому, що той самовільно замінив лічильник газу.

Комісія розглянула Акт про порушення, експертизу і виставила 60 000 грн штрафу. Звичайно, за словами адвоката, за таке порушення стягують 300 тисяч гривень.

Однак у суді клієнт представив аргумент, який змусив газовиків відмовитися від своїх претензій, а саме акт про заміну лічильника, складений та підписаний фахівцем облгазу. Споживач зберігав акт про заміну лічильника газу 11 років. У випадку, якби споживач не зберіг цей акт, йому довелось би заплатити 60 тис. гривень.

Ось чому дуже важливо зберігати всі акти про встановлення, заміну лічильників, перевірку лічильників якомога довше.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.