Новини

На Буковині — рекордні борги за доставку газу: їх почали стягувати через суд

Споживачі газу Чернівецької області заборгували за послуги розподілу 67 млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, борги населення зросли на 150%.

Про це повідомили у “Чернівцігаз”.

Борги за доставку газу стягують у судовому порядку.

“Неплатежі паралізують роботу АТ “Чернівцігаз”, зокрема ускладнюють підготовку газових мереж до нового опалювального сезону. Компанія вимушена вдаватися до стягнення заборгованості в судовому порядку. Лише в травні до суду направлено майже 200 позовів на загальну суму в один мільйон гривень. Окрім сплати боргу, боржникам доведеться оплатити ще й судові витрати – 2 680,40 грн. Якщо рішення суду потрапить до приватного виконавця, витрати за його послуги складають ще 10% від суми заборгованості, які також покриває боржник”, – пояснили у пресслужбі “Чернівцігаз”.

Зазначається, що в Україні з травня відновлено блокування банківських рахунків за борги. Арешт відбувається автоматично. Таким чином, за останній місяць, на користь АТ “Чернівцігаз” було стягнуто 120 тисяч гривень.

“Чернівцігаз” звертається до клієнтів з проханням розрахуватися за надані послуги розподілу газу, не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат та незручностей пов’язаних з блокуванням коштів на банківському рахунку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.