Новини

Виявити допоміг хитрий прилад: румунські водії автобусів щомісяця крали до 10% пального на мільйони леїв

10% пального, яке щомісяця купувала компанія громадського транспорту в румунському місті Тімішоара, було вкрадено водіями.

До такого висновку дійшли представники влади після того, як у кожному транспортному засобі встановили спеціальні прилади, які діють в режимі реального часу. Співробітників, спійманих на крадіжці, звільнили, – повідомляє сайт Digi.ro.

Тепер автобуси в Тімішоарі мають системи GPS, які показують рівень споживання пального в реальному часі, а також кількість дизельного палива в баку. З моменту встановлення цих пристроїв рівень споживання різко зменшилося.

Домінік Фріц, мер міста Тімішоара розповів:

“Вже через кілька місяців запровадження цієї системи ми виявили, що автобуси споживають до 10% менше, ніж раніше, тобто понад 55 000 літрів”.
А все тому, що працівники більше не можуть викачувати пальне з баків автобусів, як раніше. Всього за кілька місяців водії вкрали пального на суму понад 360 тисяч лей.

Опитані пасажири особливо не здивувалися і вважають, що все-одно деякі водії будуть намагатися щось вигадати, аби обійти систему спостереження.

П’ятьох співробітників, спійманих на крадіжці дизелю, звільнили. Транспортна компанія з Тімішоари нині має борг на суму понад 100 мільйонів леїв.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.