Новини

Підрив Каховської ГЕС: Шмигаль запевнив, що постраждалі отримають компенсації

Уряд провів нараду щодо ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Всі люди, що постраждали від російського теракту отримають компенсації.

Про це розповів прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Спільно з урядовцями, начальниками ОВА та головами громад провели селекторну нараду щодо ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС”, – повідомив Шмигаль.

Зокрема, під час наради було обговорено:

продовження евакуаційних робіт,

організацію підвозу технічної та питної води в громади,

забезпечення моніторингу якості води,

та її очищення для убезпечення від епідемій.

За даними прем’єра, станом на сьогодні вже евакуйовано понад 2,7 тисячі людей, розгорнуто 13 евакуаційних пунктів, залучено 2 тисячі рятувальників.

Наразі підтоплені залишаються понад 4,3 тисячі будівель. Площа затоплення зменшується, але до природного рівня вода знизиться орієнтовно тільки за 2 тижні.

“Маємо оперативно створити реєстр постраждалих громад, аби розуміти потреби кожного та мати основу для виділення коштів та компенсацій”, – сказа прем’єр.

Друге, за його словами, на доручення Президента України Володимира Зеленського буде швидко напрацьовано механізм компенсацій для людей, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС.

“Маємо забезпечити як допомогу при відбудові житла, так і фінансову допомогу тим, хто втратив засоби для існування”, – додав він.

Крім того, буде проаналізовано потреби кожної громади у воді та напрацьовано швидкі технічні рішення для забезпечення водопостачання.

“У короткостроковому пріоритеті – артезіанські свердловини, але в максимально короткі терміни маємо розпочати будівництво нових водогонів та насосних станцій”, – розповів Шмигаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.