Новини

Чернівчани просять владу очистити озеро на вулиці Винниченка

У Чернівцях просять очистити та облаштувати озеро, що межує з вулицями Винниченка та Комунальників.

Відповідна петиція зареєстрована на платформі е-петицій, пише molbuk.ua

Автори петиції зазначають, що озеро стало “мертвим”.

“Ми, мешканці міста та гості, хто любить проводити час на природі, звертаємося з глибокою турботою стосовно стану озера на перехресті вулиць Винниченка та Комунальників. Це озеро є одним із небагатьох водних об’єктів у нашому місті, але, на жаль, його стан наразі нагадує більше мертве озеро, ніж живу екосистему”, – йдеться у петиції.

Автори просять владу провести комплексний аудит стану озера, включаючи перевірку всього периметра на наявність нелегальних стічних вод, негайно вжити заходів для припинення будь-яких порушень.

Також просять провести аерацію дна озера для виведення накопичених шкідливих речовин. Це допоможе очистити воду і покращити умови для життя різних видів риби та інших водних організмів.

Окрім того, прибрати та оформити берегову лінію, включаючи встановлення лавочок, урн для сміття, інформаційних дощок та забезпечення безпечного доступу до води.

“Наше озеро є місцем, де щодня намагаються відпочивати десятки, а інколи і сотні людей. Ми віримо, що з вашою допомогою це місце може стати справжнім оазисом для жителів та гостей нашого міста, а не лише печальним нагадуванням про забуті екологічні обов’язки”, – зазначають автори петиції.

Початок збору підписів – з 7 червня. Наразі петицію підписали лише кілька осіб. До кінця збору підписів залишилося 26 днів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.