Новини

Підтоплення курортного селища і обвалений міст: негода наробила біди на Львівщині

У суботу, 10 червня, затопило курортне селище Східниця Львівської області.

Унаслідок негоди та підняття рівня води у річці Східничанка підтопило вулиці селища та будинки, є повалені дерева, а також зруйновані мости.

Про ситуацію у Східниці Суспільному розповів селищний голова Іван Піляк.

За словами Івана Піляка, дощі час від часу падали впродовж тижня, проте сьогоднішня злива була найпотужніша.

“За секунду прийшла вода, почала підніматися буквально на очах. Дерева повалені. Два мости зруйновані, але оцінити зараз масштаби ми не можемо, біля готелів навіть поплили кілька машин, затопило ДСНС наше, яке знаходиться в Східниці повністю”, — каже селищний голова.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький каже, внаслідок підняття рівня води в річці Східничанка підтоплені близько 40 домогосподарств в Східниці.

МВС України додає, що з підтоплених будинків рятують людей. На місці працюють всі екстрені служби.

“Працює ДСНС Дрогобицького району, працює наша пожежна комунальна, зараз ми ще заручилися підтримкою солдатів, які є у Східниці, створили штаб. Вода почала падати, вже почала відступати, але біди зробила дуже багато”, — каже Іван Піляк.

Речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус додає, відбулося підтоплення вулиць Зарічна, Шевченка та Івана Франка у Східниці.

“Станом на 20:30 врятовано 20 людей, з них 5 дітей. Внаслідок події: пошкоджено 5 мостів; близько 100 житлових будинків. Жертв та постраждалих внаслідок події попередньо немає. Рятувальні роботи тривають”, — йдеться у повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.